لیست اختراعات حميد سليماني مهر
انگشتان دست يكي از آسيب پذيرترين اعضاي بدن به شمار ميرود. چون علاوه بر آسيبهاي عصبي ناشي از سكته، انگشتان در معرض آسيبهاي فيزيكي كار با دستگاههاي پر خطر در محيط كار قرار دارند. معمولا پس از عمل جراحي، بايد مراحل توانبخشي انجام شود، تا شخص به حالت طبيعي خود برگردد و بتواند كارهاي روزمره خود را انجام دهد. معمولاً بيمار براي توانبخشي بايد به مراكز ورزش درماني و فيزيوتراپي مراجعه كند. از طرف ديگر معمولاً در دست هرچه به طرف مفاصل پايين دست ميرويم، طول درمان آسيب ديدگي افزايش مييابد؛ يعني مفاصل انگشتان و مچ نسبت به مفصل آرنج و كتف خيلي ديرتر بهبود مييابد و به فيزيوتراپي و ورزش درماني بيشتري نياز دارد قصد داريم در اين پژوهش، حركت صحيح آپوزيشن انگشت شست را با كمك انگشتان سالم ديگر مانند انگشت مياني انجام دهيم تا بيمار بتواند بدون كمك پزشك در ايجاد حركت پرونيشن، حركت آپوزيشن/ ريپوزيشن انگشت شست را به درستي انجام دهد و به بهبود آن كمك كند.
فيكسچر انعطاف پذير و برنامه پذير بدنه خودرو با توانايي هاي متفاوت از ساير فيكسچر هاي موجود مي¬باشد. بنا براين زمينه فني اين فيكسچر در توليد بدنه خودرو مي¬باشد. فيكسچرهاي مورد استفاده در بدنه خودرو از نوع فيكسچرهاي ثابت بوده و هر فيكسچر براي يك بدنه خودروي خاص مورد استفاده قرار مي¬گيرد. بعد از اتمام توليد يك خودرو، فيكسچرهاي بدنه آن ضايعات محسوب مي-شود كه باعث افزايش هزينه توليد مي¬گردد. فيكسچر انعطاف¬پذير قابليت استفاده در بدنه خودروهاي متفاوت را دارد. در اين نوع فيكسچر يونيت هاي پين و كلمپ تلفيق و دو يونيت پين و كلمپ به يك يونيت تبديل شده است. در اين فيكسچر يونيت ها قادر به حركت از پيش تعيين شده در مختصات سه محور X,Y,Z مي¬باشند. قابليت حركت و تغيير ابعاد در محور Z از خصوصيات بارز اين فيكسچر است.
ماشينكاري مواد سخت به دليل نيروي زياد، موجب كاهش عمر ابزار و افزايش هزينه ماشينكاري هم از لحاظ ابزار معرفي و هم از لحاظ زمان ماشينكاري، مي گردد.بنابراين روشهايي براي تراشيدن اينگونه مواد پيشنهاد شده اند كه اين روش ها به دليل بهره گيري از تكنولوژي هاي پيشرفته هزينه بر و گاه نيز داراي محدوديت هايي مانند جنس قطعه كار مي باشند. در روش حاضر با استفاده از يك ترانسديوسر (توليدكننده امواج آلتراسونيك) مي توان از طريق يك دستگاه ساده تراش مواد پر استحكام را تراشكاري نمود و در ضمن نيروي تراش را نيز كاهش داد. در اين اختراع ابزاري با مواد خمشي براي انتقال ارتعاش از ترانسديوسر (مود طولي) به سر ابزار برش طراحي و ساخته مي شود . بنابراين هم ضريب كيفيت و بازده بالاست و هم ترانسديوسر با منطقه برش در ارتباط نيست و بنابراين نرخ براده برداري زياد است. امتياز اين ابزار نسبت به ابزارهاي ماشينكاري آلتراسونيك مشابه، صلبيت بالاي سيستم ابزار و ترانسديوسر و از طرفي جدا شدن ترانسديوسر از منطقه برش است. همچنين امكان سازي توليد قطعاتي از جنس سوپر آلياژ و مواد پر استحكام است كه در صنايع هوافضايي كاربرد به سزايي دارند.
يك ترانسديوسر پيزوالكتريكي تركيبي از چتد پيزوالكتريك و يك يا دو ماده غير پيزوالكتريك مي باشد كه به پيزوالكتريك متصل مي شوند. ترانسديوسرهاي پيزوالكتريكي داراي مزاياي زيادي مي باشند. ضروري است تا در طراحي يك ترانسديوسر ساندويچي ضخامت قطبات مختلف به نحوي انتخاب شوند كه فركانس تشديد ترانسديوسر مقداري از پيش تعيين شده شود. بطور تحليلي مي توان از حل معادلات ارتعاش ميله ها و شرايط مرزي متناسب به طرح مناسب دست يافت. براي طراحي ترانسديوسر در اينجا از نرم افزارهاي المان محدود استفاده گرديده شده است. پس از مدلسازي قطعات و اسمبل كردن آنها، شرط مرزي پتانسيل صفر به پيزوها اعمال گرديد تا حالت اتصال كوتاه را مدل كند. در نهايت ترانسديوسر براي ١٩٨٠٠ هرتز طراحي گرديد. براي ساخت اين ترانسديوسز از دو عدد سراميك پيزوالكتريك به قطرخارجي ٣٨ ميليمترو قطرداخلي ١٨ ميليمتر و ضخامت ۵ ميليمتراستفاده گرديده است. براي درايو اين ترانسديوسر از يك منبع تغذيه ولتاژ بالا و فركانس بالا (كه قبلا شناخته شده) استفاده گرديد كه بتواند در فركانس بالا افت ولتاژ نداشته باشد.
منبع قدرت آلتراسونيك انرژي الكتريكي با ولتاژ و فركانس پايين را به انرژي الكتريكي باولتاژ و فركانس هاي بالا جهت راه اندازي ترانسديوسر تبديل مي نمايد. دستگاه ساخته شده قادر به تغيير توان و فركانس انرژي خروجي است. البته اهميت آن در توليد انرژي با فركانس بيشتر از 20 كيلو هرتز و توان بالا است. همچنين مي تواند براساس بارهاي خارجي مكانيكي وارده خود تنظيم باشد. دستگاه ساخته شده در تمامي علومي كه نياز به توان بالا به همراه فركانس بالا است كاربرد دارد به علاوه مواردي كه نياز به مدار الكتريكي خود تنظيم در مقابل بارهاي محيطي باشد ويژگي هاي بيان شده براي كليه كاربردهاي امواج آلتراسونيك مانند پزشكي، ماشينكاري، جوشكاري، محيط زيست ، باستان شناسي و تقريبا تمامي علوم نياز اصلي است. نكته قابل توجه در اين ژنراتور الكتريكي آلتراسونيك كنترل فركانس رزونانس و يا به عبارتي كنترل توان سيستم مي باشد. بطوريكه حداكثر توان به ترانسديوسر منتقل شود. با توحه به مطالب و نكات ارائه شده مدارات يك نمونه سيگنال ژنراتور آلتراسونيك با توان يك كيلو وات و فركانس كاري 20KHZ طراحي گرديد و پس از اعمال اشكال گيري براي بار آكوستيكي مورد نظر طراحي و ساخته شد.
اختراع فوق شامل 2 تا 4 پيزوالكتريك مستطيلي با جنس PZT8 و يك ميله از جنس CK45 و يك فيسكچر فولادي است. مجموعه پيزوالكتريك ها و ميله را ACTUATOR مي ناميم. مجموعه فوق با تبديل انرژي الكتريكي به انرژي مكانيكي و نهايتا ايجاد ارتعاشات مكانيكي سبب براده برداري راحت تر و در كل ماشين كاري بهترين خواهد شد. ابزار نيز به گونه اي بر روي فيكسچر قرار گرفته است كه هيچ گونه ارتعاشي به دستگاه تراش منتقل نمي شود.
نانوترمومتر اختراعشده نوعي وسيلهي اندازهگيري دما بوده كه در محيط هاي آبي در بازهي دمايي ۵ تا ۱۶۳ درجه سلسيوس و در محيطهاي خشك در بازه بين ۵ تا ۹۵ درجه بدون نياز به مايعات محبوس خطرناك مانند جيوه و الكل و مستقل از منبع تغذيه عمل ميكند. اصول عملكردي اين نانوترمومتر به ساختار ماده مركب يوني-پليمري-فلزي باز ميگردد. در اين اختراع ابتدا به ساخت ماده مركب يوني-پليمري-فلزي پرداخته شدهاست و مراحل آن با ذكر جزئيات شرح داده شدهاست. پس از آنكه اين ماده در مجاورت منبع حرارت قرارگرفت و آن را حسكرد، درون آن ارتعاشاتي صورت ميگيرد كه ميتوان از آن به عنوان منبعي براي جذب انرژي استفادهكرد. به اين صورت كه پس از قرائت ميزان ارتعاش، ميتوان به ميزان ولتاژ توليدي پي برد و با پيبردن به ميزان ولتاژتوليدي، مقادير و تغييرات دمايي قابل دستيابي ميباشند. فرايند جذب انرژي نيز بهوسيلهي مدار جانبي انجام ميگيرد و پس از انجام فرايند پردازش سيگنال توسط سيستم كنترلي، سيستم قادر به جذب انرژي و تبديل ارتعاش به ولتاژ و سپس به دما به صورت همزمان خواهدبود.
موارد یافت شده: 9